Miként alakultak át a munkakörnyezeti igények, milyen lehet a jövő irodája?

Mi lesz veled iroda? Átalakulni látszanak a munkakörnyezeti igények

A Lagom Workplace Solutions nemrégiben arra volt kíváncsi, miként is alakultak át a munkakörnyezeti igények, milyen lehet a jövő irodája. Ennek érdekében 2021 májusában több száz cégnek küldte ki kérdőívét, hogy átfogó képet kaphasson az irodai környezetről, illetve annak kihasználtságáról.

A cégek válaszaiból az derült ki, a bizonytalanság továbbra is erősen jelen van annak kapcsán, otthonról vagy irodából történjen-e a munkavégzés.

A vállalatok több mint fele igyekszik felmérések által vizsgálni, hogyan lehetne optimalizálni a megváltozni látszó irodai munkakörnyezetet. A kitöltők egyfajta hibrid megoldásban gondolkodnak: a teljes home office-t nem látják célravezetőnek, a pár napos otthoni munkavégzés azonban legtöbbjük szerint működőképes.

A bizonytalanság az irodai munkakörnyezet átalakítására is ráteszi bélyegét, azonban a legtöbb vállalat igyekszik megoldásokat keresni, hogyan is biztosíthatná leginkább munkavállalói egészségének megőrzését. A megoldást a döntő többségük az egyterű, agilis biztonsági irodában látja: a külön, mégis együtt elv szem előtt tartásával. Az átalakítás a válaszadókszerint humán szervezeti- és műszaki kivitelezési kérdés, a koncepció kidolgozásához pedig szükséges szervezetfejlesztési- és mérnöktanácsadó bevonása.

A Lagom csapatának sikerült gyorsan reagálnia a megváltozott munkakörnyezeti elvárásokra, szolgáltatásaik ugyanis személyre szabottak, munkájuk fókuszába az egyedi igényeket helyezték. Szoros együttműködésben ügyfeleik szükségleteihez illeszkedő élettereket alkotnak, mindezt magas minőségben, környezettudatos tervezési szemlélettel, akár az intelligens munkahely és smart office megoldásaikkal együttesen.

Ezen koncepciók megalkotásakor a Lagom ügyfeleik tevékenységeit, szokásait, munkafolyamatait, specifikus igényeit elemezve hely- és kihasználtság optimalizált lehetőségeket kínál a költséghatékony és egyben biztonságos irodakialakítás érdekében. A jövő irodájának kérdésében mindez pedig kulcsfontosságú.